Solceller Uppsala

Checklista innan du gör en solcellsinstallation

Att installera solceller är en stor investering. Det är viktigt att göra din forskning och se till att allt är i ordning innan du börjar installationsprocessen. I det här blogginlägget kommer vi att ge dig en omfattande checklista över saker att tänka på när du installerar solceller. Vi kommer att täcka allt från tillstånd och planering till systemdimensionering och kabeldragning. Följ dessa steg, så kan du vara säker på att din solcellsinstallation kommer att gå smidigt!

Solcellsinstallation för hus och hem

Vad ska du tänka på inför köp av solceller för bostadsrättsföreningar? Flera solcellsföretag kan ge dig ett komplett paket för din installation, vilket gör det enkelt att installera solpaneler i ditt hem. Den här sidan visar några överväganden när du köper ett solcellssystem.

Anmäl till ditt elbolag

När du fyller i din installationsrapport ditt verktyg till ditt elföretag för installation. av solcellspaket i Uppsala. Elleverantören förbereder sig sedan för att byta mätare. Efter installationen kommer du också att kräva en tidigare anmälan för att elbolagen ska komma ombord och installera en ny solmätare och ansluta din solkraft till elnätet. När allt är klart förstått kan solcellsleverantörer gå in och installera din solcellsanläggning. I allmänhet tar installationstiden ungefär 2-7 dagar innan din elleverantör ersätter din gamla mätare, och du är redo att använda och producera egen el från solcellsanläggning.

Ansök om solcellsbidrag

Vad gäller för privatpersoner från och med 2021?

Från och med 2021 kommer privata solcellsägare inte längre att få statligt stöd, utan de har rätt till en skattesänkning för grön teknik. För att vara berättigad måste installationen påbörjas och betalas från och med den 1 januari 2021. Skatteverket ansvarar för att behandla nämnda minskning.

Jämför offerter

Inköpspriser för solcellsanläggningar är ett viktigt steg. När du försöker hitta ett överkomligt pris för ett solcellssystem är det viktigt för dig att kontakta ett antal företag. Det är bra att jämföra pris, modell och leveranstid på solceller från olika leverantörer. När du har fått en uppskattning kan du be solcellsföretagen om hjälp att beräkna storlek och pris på solpaneler och installation.

Tillstånd och byggnadslov

Idag kan inget byggnadstillstånd utfärdas för solpaneler på privata fastigheter. Det krävs oftast inget tillstånd för att börja installera solenergin direkt. När en fastighet är kulturellt skyddad och ligger på en viss plats behöver du ett bygglov för installation av solceller.

Dela inlägget:

Relaterade inlägg